15 Ağustos 2011 Pazartesi

yoğurlu kereviz salatası

kereviz salatası

Malzemeler

1 orta boy kereviz

1 çay bardağı çekilmiş ceviziçi

1 limon

mayonez, yoğurt, tuz, zeytinyağı

Kerevizin kabuğunu elma gibi soyup, rendeliyoruz, biraz rendeleyince üzerine limon sıkıp tekrar rendeliyoruz limon kerevizin kararmasını önlüyor, çok çabuk kararabiliyor.

çekilmiş ceviziçini, iki-üç çorba kaşığı kadar mayonezi ve gözkararı yaklaşık 1 su bardağından az fazla yoğurdu ve tuzunu kereviz rendesinin üzerine boşaltıp karıştırıyoruz.

bir tabağa alıp süsleyip üzerine biraz zeytin yağı gezdirip servis yapıyoruz

afiyet olsun

yeşil elmalı kereviz salatası

DSC_2695-1
Malzemeler
  • 1/2 kg kereviz
  • 1 adet yeşil elma
  • 1 adet limon
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 fincan ceviz içi
  • Tuz
Kerevizleri soyup kararmamaları için limonlu suda 15-20 dakika bekletiyoruz.
Elmaları yıkayıp kabuğuyla birlikte rendeliyoruz. Üzerlerine kerevizleri de rendeliyoruz.
Yoğurtlu sos için, sarımsağı ezip bir kaba alıyoruz. Yoğurt, mayonez, ceviz içi ve tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz. Hazırladığınız yoğurtlu sosu rendelediğiniz kereviz ve elma ile karıştırıyoruz. (Kerevizlerinizin miktarına göre yoğurtlu sosu arttırıp azaltabilirsiniz.)
Hazırladığımız salatayı, ince ince dilimlediğimiz portakal kabukları üzerinde servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder