15 Ağustos 2011 Pazartesi

Biber yatağında yoğurtlu ıspanak salatası


Biber yatağında yoğurtlu ıspanak salatası malzemeleri
2 su bardağı süzme yoğurt
1 kg ıspanak
3 salçalık kırmızıbiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Biber yatağında yoğurtlu ıspanak salatası hazırlanışı


Biber yatağında yoğurtlu ıspanak salatası: Yoğurtseverlere yeni yılda ağız tadı, mutluluk ve sağlık dolu günler dileriz. Ispanakları bol suyla yıkayıp suyunu süzün ve sıvıyağda kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Süzme yoğurtu bir kaseye alarak çırpın. Ispanakları ekleyip karıştırın.

Biberleri enlemesine ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini temizleyip içlerini ıspanak salatası ile doldurun. Servis tabağına yerleştirip dereotu ile süsleyin.

Biber yatağında yoğurtlu ıspanak salatası artık hazır, afiyet olsun.

IMG_9159
İstanbulda tanıdıklarımız sayılı olunca, yemekli misafir ağırlamayalı oldukça uzun olmuş sanırım. 2 kişiden daha fazlası için yemek hazırlamayı, masayı çeşit çeşit lezzetlerle doldurmayı, bir de bunların üzerine dost sohbetleri eklemeyi özlemişim. Evde olmanın vermiş olduğu keyifle bu özlem birleşince olayı biraz abartmış 5 kişi için en az 10 kişilik yemek hazırlamışım gerçi ama neyse…
Bana bu aralar hergün tatil olsa da, 23 Nisan tatilinde İstanbul’a gelen arkadaşlarımızı ağırladığımız gecenin menüsündeki Kuru Börülce Salatası ile başlamışken ilk kez denediğim bir başka salata ile devam edeyim.

Malzemeler
  • 1/2 kg ıspanak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, Karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1/2 çay bardağı ceviz (isteğe bağlı)
Üzeri için
  • 3 közlenmiş kırmızı biber
  • 10 gr tereyağı
Ispanaklarımızı iyice yıkayıp sirkeli suda beklettikten sonra süzüyoruz ve iri iri doğruyoruz. Zeytinyağımızı derin bir tavaya yada geniş bir tencereye alıp, ıspanaklarımızı kavuruyoruz.
Kavurduğumuz ıspanaklarımızın soğumasını beklerken, közlemiş biberleri küp şeklinde doğruyoruz. Tereyağını eritip biberleri 3 dakika kadar soteliyoruz.
Sarımsağı rendeleyip yoğurda ekliyoruz ve çırpıyoruz. Dilerseniz iri dövülmüş cevizde ekleyebilirsiniz.
Ispanaklar ile yoğurdumuzu karıştırıp üzerine biberleri yerleştirerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder